TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Akce a výlety

Světlušky po dešti zářily

V pátek 12. září v půl sedmé ráno. V Poděbradech celkem prší a šest tomíků z Robinsonů si nasazuje krovky, tykadla, zapečeťují lucerničky a aktivují deštníky. První reakce lidí nejsou optimistické, lidé radši klopí deštníky do obličejů, aby nám nemuseli odpovídat. A jak sbírka pro Světlušku dopadla?

Světlušky v Poděbradech

Na kolonádě se po půl osmé postupně začali objevovat školáci a mezi nimi i naši mladší Robinsoni, déšť se zklidňoval a lidé si začali kupovat svítící náramky, kovové píšťalky a tykadýlka. Matěj si jedny koupil a na gymnáziu v primě pak strhl takovou lavinu zájmu o ně, že nám Světluškám skoro nezbyly ani ty na našich hlavách.
Tenhle prudký zájem s sebou přinesl zase i prudký déšť a papírové krovky Světlušek, které se nestihly schovat, nevratně schlíply. Pokladničky začínaly těžknout pod tíhou kovových příspěvků, ale hlavně nasáknutou vodou. Toť druhý test odolnosti Světlušek. Po stodevadesátém šestém "Dobrý den, nechcete přispět Světluškám a koupit si píšťalku?" se počasí konečně umoudřilo a dovolilo sklapnout deštníky. To už jsme věděli, že v Poděbradech jsou lidé ochotní přispívat a že Světluškám důvěřují.
Světluškování jsme zakončili za odměnu zmrzlinou. Večer jsme přepočítali výtěžek sbírky a odměnili se tak ještě jednou. Dobrý pocit, že jsme vybrali 12 980 Kč.

Světlušky

Děkujeme Vám, kteří jste přispěli.
Děkuju Světluškám (Milošovi, Barče, Lucce Š., Elišce K. a Vítkovi), že jste mokli a usmívali se.

Další fotky jsou tady

Anežka, 15. 9. 2014 (upraveno), 48 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Kalendář akcí

duben 2024
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Nové galerie

22. 4.: Pomoc krajině na Huslíku přejít na galerii

Nové fotky

Tábor 2024

Náhodné fotky

Třebíčské uličky II (Poučná Třebíč)

knihovnička (Refresh klubovny - malování)

Přebírání (Šotek v oddíle?)

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 580