TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Akce a výlety

Jak jsem oslavili Velikonoce v Kouřimi

Na Bílou sobotu jsem se vypravili do kouřimského skanzenu, abychom se dozvěděli něco o velikonočních svátcích, poznali krásný kout našeho kraje a využili krásný, volný den na maximum. Vojta se chopil sepsání článku, takže následující slova popisují jeho dojmy :-)

Brzy ráno (8.45) jsme se sešli na nádraží v hojném počtu, přesněji řečeno, bylo nás devět. Chystali jsme se odjet směr Kouřim, což se nám nakonec také povedlo. Bohužel tento den byla doprava pofidérní a museli jsme přestupovat z vlaku do autobusu a z autobusu do vlaku.

Měli jsme radost, když jsme měli na dohled krásné město Kouřim. Rázným krokem jsem se vydali do skanzenu. Po cestě v květinářství prodávali modré hořce a hned vedle také (naneštěstí) cukrovou vatu.

Ve skanzenu jsme viděli, ochutnali a slyšeli mnoho zajímavých věcí. Mohli jsem si vyluštit kvíz, a za správné odpovědi jsme dostali sladkou odměnu. Naučili jsme se psát německé písmo, mohli jsme se naučit plést pomlázku, vyrábět svíčky, ale to nikoho nelákalo... Dokonce jsme viděli i divadlo o Ježíšovi.

Cestou zpět nám doprava nevyšla, ale to nám nevadilo, protože jsem hráli mnoho skvělých her. Například jsme skládali věty, kde bylo mnoho velkých vozů, dvoubarevných afrických princů a dalších věcí.

Proto si myslím, že tento výlet byl poučný a velice hezký.

Vojta Hron

 
 
Lucka Míčová, 22. 4. 2014 (upraveno), 90 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

Jsou zobrazeny všechny komentáře.

přečtenýPavel 27. 4. 2014, 10:12

...A jak to s tím videem tedy vypadá? :)

přečtenýMichal 23. 4. 2014, 14:21

Dobře Vojta!! :-))
Nazvat tu dopravu pouze slovem pofidérní, vyžadovalo totiž nejednu lekci sebeovládání a jediné štěstí českých drah je to, že nakonec přecijen někdo přijel a nemuseli jsme přespávat v kozím chlívku... pravda... sice historickém a dřevěném... leč stále kozím! Jinak by horkou linku českých drah ochlazovali ještě teď... :-)) Panické video dodám brzy..

přečtenýAnežka 22. 4. 2014, 20:50

Pofidérní doprava :-) To jsi to Vojto pěkně nazval :-)

přečtenýPavel 22. 4. 2014, 20:27

Co si mám představit pod německým písmem? Ostré es a umlaut nebo schwabach? :-)

P.S. - autora článku jsem upravil, pokud to teda hraje roli :-)

přečtenýLucka 22. 4. 2014, 20:06

Nenechte se mýlit Michalovým podpisem. Nevšimla jsem si, že byl přihlášen k administraci on, takže je to publikováno jeho jménem. Děti dostaly za úkol fotit, takže další fotky budou postupně přibývat tak, abychom našli nejlepšího fotografa akce mezi dětmi. Je vyhlášena odměna vítěze - zmrzlina! Soutěžní snímky zasílejte na: cuca-luca@seznam.cz. Vyhlášení proběhne, až se sejde komise :-))

Novinky

Kalendář akcí

březen 2024
PoÚtStČtSoNe
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Aktuality

Pozvánka od poděbradského KČT: Ve čtvrtek 14. března v 15.00 hod je v klubovně (Kunštátská 1320) kurz pletení pomlázek. Má-li někdo z hochů nebo dívek zájem, může přijít. Vezměte si 8-10 vrbových proutků.

Víkendová výprava 15.-17.3. do Radimi u Kolína. Odjezd bude v pátek 17:05 autobusem. Budeme výletovat po okolí a hlavně nacvičovat divadelní představení a vyrábět rekvizity na tomícký festival Cimrman by se divil. Kdo se chystá na festival 6.4. v České Lípě, je třeba aby na této trénovací víkendovce byl. Bydlet budeme na malé základně skautů.

Náhodné fotky

Útok! (Psí kroužky)

obrázky v mapách (Obrázky v mapách a výsledky hry "Jména domů")

výsledky (Obrázky v mapách a výsledky hry "Jména domů")

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 179