TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Schůzky

Schůzka 24.května'13... deník expedice

Po celodenním šlapání do kopce obvykle přijde vhod, když se může člověk večer zastavit alespoň na chvilku, sundat si kanady a dát nohy v zatuchlých fuseklích chvíli nahřát k ohni. Jenže velehory jsou místo nehostinné a tak se dost často stane, že ani tahle malá, ale o to posvátnější chvilka odpočinku, není horalovi dopřána.

Ne jinak tomu bylo i na našem putování. Sotva jsme se usadili kolem ohniště a podařilo se nám nechat rozmrznout tkaničky bot, aby se nelámaly a daly se rozvázat, letmým pohledem do údolí jsme zahlédli rozsáhlou tlakovou níž, která nás měla v zápětí navštívit, a dávala tušit, že tento večer nebude klidný. Fanoušci meteorologie jistě tuší, jak něco takového může na horách probíhat... a pro ty, kteří nevědí, řeknu jen jedno jediné slovo, které to vystihuje víc než dost: MORDOR!
Sotva si většina členů expedice stačila opětovně zavázat tkaničky, byla sněžná bouře tady. Vál ukrutný vichr, vločky sekaly do tváří doslova jako malé žiletky. Sněhová vánice byla naprosto neproniknutelná a bleskově začala zakrývat pod bílou deku všechny naše věci. Proto jsme doslova poslepu museli zabalit naše věci nazpět do batohů a nechat se navigovat kolegy spoluhoraly jen po sluchu do bezpečí jeskyně. Nejhorší ovšem bylo, že za oběť sněhové bouři padla část deníku. Jednu stránku rozerval vichr na jednotlivá slova a ta proháněl po celé planině. Přečíst je takhle za pohybu bylo víc než těžké, ale nakonec se to podařilo i přes kňourání některých krátkozrakých členů expedice. Zbývalo už jen dát dohromady správné pořadí slov... No, co na tom může být asi těžkého?

Pro představu přidávám původní znění roztrhané stránky z deníku výpravy:
Ferda, zvaný Rákosníček, se špatně vyspal. K večeři měl fazole, ale asi byly staré, nebo co, a v noci z toho měl hnačku. Asi pětkrát jsem slyšel, jak si rozepíná spacák, nazouvá narychlo sněžnice a tílko ze sobolí kůže, aby neumrznul, a kvapně vybíhá do mrazu. Ze záchodu, který má fortelnou kamennou konstrukci, se pak za příjemných mínus 28°C ozývalo jen úpěnlivé volání: "Zatroleně, kde se tu zapíná vyhřívání sedátka!"

hlavně nepřimrznout...
 
Michal, 6. 6. 2013, 276 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Kalendář akcí

duben 2024
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Nové galerie

22. 4.: Pomoc krajině na Huslíku přejít na galerii

Náhodné fotky

Skály (Tisá a skály)

Tábor v Pořešíně 2010 (Historie táborů)

Důležité je přesně zamířit! (V kempu u medvědů)

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 599