TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Současnost

Pro nováčky

Zdravíme všechny, kteří mají zájem se k naší činnosti přidat a dozvědět se, jak to v našem poděbradském turistickém oddíle mládeže funguje.

Obecně stručně:

Oddíl patří do Asociace turistických oddílů mládeže ČR (Asociace TOM-proto si říkáme tomíci -www.a-tom.cz) a my poděbradští se jmenujeme Robinsoni. Tedy TOM Robinsoni. Fungujeme už od roku 1968.

Mohlo by se zdát, že jsme skautský oddíl, ale opak je pravdou. Tomíci jsou jiná, ale dosti podobná, dětská organizace. Často si nás, tomíky, právě se skauty lidé pletou. Ale nebojte se, skauty máme rádi.

O náplni našeho oddílového roku si můžete udělat obrázek například ve fotogalerii. Možná nás znáte jako pořadatele poděbradského Pohádkového lesa, který už 26 let pořádáme. Sledovat nás také můžete na Facebooku a Instagramu.



Teď k praktickým věcem, jak to chodí detailně.

Schůzky

Máme pravidelné schůzky, vždy v pátek v klubovně v Kunštátské ulici 1320/29. V mapě je to zde. Fungují 2 družiny. Ti mladší (1.- 5. třída) se jmenují Pátci a schůzky mají od 17:00 do 18:00. Ti starší jsou Robinsoni a mají schůzky od 18:00 do 19:00.

Na schůzkách hrajeme hry, učíme se tábornickým dovednostem, staráme se o klubovnu atd. O víkendech jezdíme na jednodenní výlety nebo vícedenní akce. Do družiny Pátků i Robinsonů máme dovednostní a znalostní zkoušky, který by každý začínající tomík měl během prvního roku v oddíle zvládnout. Konkrétněji vysvětlíme na schůzce a předáme zkouškovou brožuru. Přechod mezi družinami je jednak dán věkem, ale i splněním právě těchto zkoušek a zkušenostmi každého dítěte.


Oddílové příspěvky

Každý tomík platí oddílové příspěvky. Tj. 300 Kč na 1 kalendářní rok (leden-prosinec). Zahrnuje členství v Asociaci TOM, s tím spojené například pojištění na akcích, členskou kartičku EYCA, drobné náklady na schůzky atd. Celoroční činnost oddílu finančně podporuje město Poděbrady a taktéž Asociace TOM.

Na jízdenky, ubytování a společné jídlo na výletech pak vybíráme pro každý výlet zvlášť podle skutečných nákladů. Většinou se náklady na jednodenní výlet pohybují okolo 100 Kč, na vícedenní víkendové akce je to cca 300-400 Kč. Víkendové akce bývají také částečně dotovány z finanční podpory od města Poděbrady.

Tomík dostane kartičku s fotkou, nejen pro potřeby doložení věku ve vlaku a v autobuse, jsou na ní i slevy v různých obchodech a muzeích po ČR (eyca.cz), ale hlavně je to oddílová kartička - hodna opatrování a jisté úcty :-).

Kde najdu info o výletech a podobně?

Na těchto oddílových stránkách najdete jednak články a fotky z proběhlých výletů a schůzek, ale hlavně v aktualitách (vpravo na úvodní stránce) jsou věci důležité k výletům a schůzkám. Např. třeba když náhle odpadá schůzka nebo se mění sraz. Všechno důležité ale píšu/píšeme vždycky emailem právě rodičům (nebo starším dětem) přímo. Na stránkách je také kalendář, kde jsou barevně vyznačené dny, kdy jsou nějaké oddílové akce. Můžete listovat i do budoucích měsíců. Zároveň na webu najdete celoroční bodování, které je založené na účasti dítěte na schůzkách a akcích.


Přihlášení do oddílu

Budeme rádi, když se přijde vaše dítko na pár prvních schůzek podívat. A rozmyslí se. Pokud bude chtít být tomíkem, přineste prosím pak na některou z dalších schůzek vyplněnou přihlášku (buď dostanete vytištěnou v klubovně nebo emailem). Potom také bude potřeba poslat elektronicky průkazovou fotku na kartičku a samozřejmě prosíme i o oddílové příspěvky (300 Kč). Bankovním převodem (č. ú. 750634176/2010) nebo v hotovosti.

Nováčky přijímáme i během školního roku. Důležité ale je, aby dítě bylo alespoň na pár schůzkách a hlavně alespoň na 1 výletě, pokud má zájem jet s námi na letní tábor.

Docházka
Přes rok zaznamenáváme docházku na schůzkách a akcích zde

Když vaše dítě nepůjde na schůzku (nemoc, odjezdy k babičkám, atd.) stačí napsat SMSku nebo email některému z vedoucích. Důležité je to hlavně u výletů a vícedenních akcí, abychom s tím počítali dopředu a mohli nakupovat jídlo, rezervovat jízdenky atd.

Kontakty na vedoucí

Vedoucí a instruktoři
Hlavním vedoucím oddílu je Vít Dvořák, a pak jsme my další vedoucí a instruktoři.


Pokud budete mít jakékoliv dotazy, pište. Těšíme se na vás

Robinsoni

tábor 2022
 
Anežka, 12. 9. 2023 (upraveno), 3 čtenáři
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Kalendář akcí

květen 2024
PoÚtStČtSoNe
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Náhodné fotky

Světlušky (Robinsoni opět svítili pro Světlušku)

Tábor na Polaně 2013 (Historie táborů)

Na Sněžce (Podzimní Krkonoše)

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 642