TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Akce a výlety

Tisá a skály

Na prostředek června jsme měli v plánu navštívit Tisou na Ústecku a zkusit si lézt po skalách. Jak se nám to vyvedlo a o všechno jsme tam viděli?

Do malého útulného domečku na okraji Tisé jsme přijeli v pátek večer. Cestou si každý doplnil energii z vlastních zásob a večer už pak nebyl důvod hlučet a mohlo se v klidu spát. Teda, skoro.
Sobota patřila výletu na Děčínský sněžník. Díky Vítkově zkratce jsme cestou tam minuli skalní město a po zelené mířili mezi jinými stromy i skalami k rozhledně. Zastavili jsme se u symbolického horolezeckého hřbitova a po vyoperování klíšťat jsme zamířili k menší skalce, na které si skoro všichni zkusili boulderovat.
S přibývajícími kilometry a časem rostla teplota, stoupání a trochu i únava, proto nás skály nechávaly chladnými a těšili jsme se o to více na sekanou k obědu, která byla v plánu na Sněžníku. Skupinka rozhleduchtivých pokořila asi 150 schodů na vrchol původně trigonometrické (zeměměřičské) věže. Ostatní vzali útokem bufet, aby doplnili sladkosti.
Cesta zpět ubíhala poměrně rychle, protože nás pronásledovala bouřka. Již jsme skalní město neminuli a bouřka jdoucí jinudy nám dovolila zastavit se na vyhlídkách. Večer, když jsme trénovali slacklinu, praskání bičem nebo řezání dřeva, se na chvilku ukázalo i Slunce. Při jeho západu jsme si zazpívali pár písniček u ohně bez kytary.
Nedělní plán mířil do Tisského skalního města. Na trase velkého okruhu opět byly možnosti lézt po skalách i schovávat se. Pak už ale byl čas jít zpět do domečku, dát si oběd, sbalit se a jet domů.

Fotky z výletu najdete na naší Zoneramě.

Sněžník
 
Skály
 
Oheň
 
Pavel, 7. 7. 2019 (upraveno), 40 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Kalendář akcí

duben 2024
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Náhodné fotky

Grilování (Předpremiéra)

U základů kostela (Byli jsme v Sázavě i u Sázavy)

západ (Bivak na kopci)

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 521