TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Akce a výlety

Šenovský hecboj!

Vítejte naši milí zájemci turistiky. Právě tyto dny se Robinsoni vydávají na poslední soutěž Tomíckého víceboje. Osudový den byl 2. června, kdy jsme se sešli v hojném počtu a vydali se na dlouho cestu na sever, přesněji do Kamenického Šenova, kde už se sjíždějí oddíly z různých krajů, aby mohli použít své síly, znalosti a zručnosti a zvítězit!

Prosezené zadečky, líný nožičky, ale to už nás zvedlo ze sedaček a mohli jsme se ze šenovského náměstí vydat na nedalekou cestu do místní školy. Udiveni vybaveností budovy jsme vyběhli nahoru a na víkend okupovali třídu 6. A. Když jsme si všichni zabrali své místečko na spaní, obsadili jsme kuchyňku a zbaštili večeři. Pak už nebyl čas na nic jiného, než zalehnout a těšit se na sobotu.

Mezitím co děti sladce sní, pojďme si poslechnout závěrečné hodnocení celé akce:

Míša
Jak jste si užil Šenovák pane Míšo?
-Nádherně!
A tvůj nejlepší zážitek?
-rozdělávání ohně!!

Lucinka
Jak jsi si užila akci?
-Dobře
Tvůj nejlepší zážitek byl...?
-Pavučina! Líbilo se mi jak tam byly ty malé dírky a jak Vojta udělal salto!

Anežka Š.
Jak jsi si užila víkendovku?
-Bezva!
Jaký byl tvůj nejlepší zážitek?
-Celodenní aktivity!
A co takhle tvůj nejhorší zážitek?
-Že jsme obcházeli skoro celý les

Dominik
Jaký máš konečný pocit z akce?
-Dobrý
Co pro tebe bylo to nejúžasnější?
-Když jsme šli bažinou!
A jaký naopak ten nejhorší zážitek?
-Když jsme odjížděli.

Vojta H.
Jaký to bylo?
-Chrr pššš...
Pojďme si říci proč tak reagovali!

Sobota ráno


Právě probíhá normální vstávačka (to už znáte.. hlavy schované ve spacáku, když už nějaká vykoukla tak pěkně otráveně, hrobové ticho, občas tiché zívnutí..) a zpomaleně se chystáme na sraz před školu. "Jóóó, nejsme uvaneni jen my!" V dáli spatříme přicházejícího máloenergetického Vojtu, který s sebou plácl do nejbližší travnaté plochy. "Jsme tu všichni?! Odchoood!!" Mohutný hlas se nesl široko daleko, pořadatel Kuba zavelel a do jednoho jsme museli pochodovat na start akce, místního šenovského lomu. Tam nám pořadatelé vysvětlili hru, takže i já vám ji přiblížím!

Hra spočívala v běhání s týmem na vyhrazeném území po stanovištích, kde jsme plnili různorodé úkoly a za každý dobře splněný úkol jsme dostali špagety. V cíli jsme špagety uvařili, svázali k sobě a hodnocení probíhalo podle nejdelšího špagetovníku.
Bohužel mohu popisovat jen můj tým, ale i náš druhý tým pod vedením kapitána Matěje si vedl bravůrně.
Po startu jsme vyběhli... pardón, nebuďme naivní... vyšli vstříc prvnímu stanovišti, jak jinak než zkratkou! A bohužel, hned potíže! Mělo s námi problém bláto, vypadávající věci z kapes a další... Přežili jsme to a úkoly přemáháme jeden za druhým. To už náš tlačil čas a museli jsme se do lomu vrátit včas! Že by zase zkratka? Ano! Běžíme lesem hlava nehlava, skáčeme přes potoky, potkáváme jeleny a jsme z toho paf! Ale hlavně zapadáváme do bažin, ale nebojte "To se vypere." V cíli si (ne)zkušení Robinsoni rozdělali oheň a stali se kuchaři. Špagety se zdály hotové tak je mistrovsky vyvhrli z kotlíku a začali je vázat k sobě v domnění, že to budeme mít nejdelší! Bohužel ne. Jeden z našich týmů ani nedokázal uvařit špagety a neuvázali vůbec nic. Ale to nevadí! Hlavní je zůčastnit se!

Po vyhodnocení jsme se vrátili do školy, dali si lehkou hodinovou pauzičku a následně jsme si zaslouženě šli koupit zmrzlinu do "města" a hurá na skáličku. Ale né na kdejakou! Je to vyhlášená geologická lokalita, které se přezdívá kamenné varhany - Panská skála! Na vrcholu jsme měli skvělý výhled na překrásnou krajinu, dolízali si tam své zmrzlé dobroty, udělali selfíčka a měli jsme poetickou chvilku.
Ta chvíle uběhla jako nic
V hlavičkách se nám míhali představy ložnic
Ale zahleděli jsme se na krajinu úžasnou
Pocítili jsme krásu života najednou...

Už nám zbývalo jen navštívit místní hřiště a tak jsme neotáleli a nohy se nám dali do pohybu. Po absolutní ztrátě energie jsme zamířili do školy, vyčistili zoubky a střemhlav do spacáku a dobrou noc...

Nedělní balení! Uplně v pohodě, všichni jsme si do hodiny naházeli věci do krosen, připli všechny plandající věci, ale času bylo nazbyt. Co jiného než blbnout v tělocvičně? Žádná jiná rozumná varianta! Tělocvična ožila, míčky lítaly ze strany na stranu, lakros si konečně našel místo a standardní vybíjená nemohla chybět.
Děkujeme, velká vyčerpanost nám pomohla klidu ve vlaku a tak jsme s úsměvem všichni vystoupili na nádraží v Poděbradech a šli domů!

Zbylé hodnocení akce:
Ondra V.
Jak sis to užil?
-Jó, bylo to dobré.
Tvůj nejlepší zážitek?
-Nejvíc se mi líbilo rozdělávání ohně!

Stáňa
Jak sis užil Šenovák?
-Dobře
Co tvůj nejlepší zážitek?
-Když odjel Vojta H.
A tvůj nejhorší okamžik?
-Když přijel Vojta H.

Pavel
Jaký byl pro tebe nejlepší pocit z akce?
-Mně se líbil lom, prostředí Šenova, večerní výlet na Panskou a libovolné procházení mezi stanovišti a focení soutěžících... a taky Vojtův parakotoul!
Co pro tebe bylo naopak nejhorší?
-Když jsem si zapomněl vzít baterku do foťáku a stará mi zrovna došla.

Nezapomeňte si prohlédnout fotky v galerii na Zoneramě

Cestou
 
Prolézání sítí
 
Mraveniště v lomu
 
Robinsoni v lomu
 
Vojta Hron, 22. 7. 2017, 94 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Kalendář akcí

březen 2024
PoÚtStČtSoNe
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Aktuality

Pozvánka od poděbradského KČT: Ve čtvrtek 14. března v 15.00 hod je v klubovně (Kunštátská 1320) kurz pletení pomlázek. Má-li někdo z hochů nebo dívek zájem, může přijít. Vezměte si 8-10 vrbových proutků.

Víkendová výprava 15.-17.3. do Radimi u Kolína. Odjezd bude v pátek 17:05 autobusem. Budeme výletovat po okolí a hlavně nacvičovat divadelní představení a vyrábět rekvizity na tomícký festival Cimrman by se divil. Kdo se chystá na festival 6.4. v České Lípě, je třeba aby na této trénovací víkendovce byl. Bydlet budeme na malé základně skautů.

Náhodné fotky

Na Sněžce (Podzimní Krkonoše)

Svatojánské proudy (Náš výlet na Sázavu)

Už ho skoro máme (Pleskoty)

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 165