TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Akce a výlety

Sněm tomíků v Hronově

Jednou za čtyři roky se schází sněm tomíků. Ne všichni úplně, ale zástupci oddílů z celé republiky, se letos sešli v Hronově. Z našeho oddílu jsme jeli čtyři-hlavní vedoucí Nem, Anežka, Zdenka Sisi a Vojta Hron, protože je Hron.
Naše Zdenka byla oceněna spolkovým vyznamenáním -Stříbrným hořcem- za mnohaleté činění se v turistice a v oddíle. Byla vydána Velká kniha o tomících, kde je mnoho i našich oddílových fotografií. A třetí velkou novinkou je film o tomících, který stojí za shlédnutí.

V sobotu 21. 1. 2017 jsme sněmovali v Hronově, v rodném městě Aloise Jiráska, v domovském městě oddílu Lotrů a v neposlední řadě také v krásném klidném zasněženém městě nad řekou Metují.
Byl to sněm v pořadí třináctý a v sále Jiráskova divadla se sešlo 153 hlasujících zástupců z 89 oddílů, další čestní hosté a přátelé spolku. Od pátečního večera do nedělního dopoledne měl hronovský TOM Lotři pod taktovkou Tomáše Buriánka napilno. Mladí tomíci v zelených tričkách a tým z ústředí hladce zajišťovali hlavní dění v divadle, stravování a ubytování.

náčelník Tomáš Novotný

Sněmování otevřely filmové sestřihy z Jiráskova historického dramatu o Janu Husovi. Ty pak vystřídal naopak úplně nový film. Film o tomících. Je z dílny Michala Merhauta a Kateřiny Frdlíkové a jmenuje se Tomíci, 25 let. Je to dokument o našich oddílech, o akcích, o chalupách a vůbec o celém spolku. V sále film vyvolal obrovský, dlouhý potlesk, který si zasloužil.
Koukněte se.
Zdravice na sněm přivezli čestní hosté -emeritní předseda KČT Jan Havelka, předseda KČT Vratislav Chvátal, předseda ČRDM Aleš Sedláček a Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu. Sněm pozdravili i domácí-paní ředitelka Jiráskova divadla Markéta Machová, místostarosta Hronova Josef Thér a Tomáš Buriánek za organizátorský oddíl.
Z úst náčelníka Tomáše Novotného zazněla zpráva o stavu spolku. Po temnějším a smutnějším úvodu, kdy vzpomenul na ty, kteří nás v poslední době opustili, v ní shrnul dva roky práce ústředí a vedení. Spolkovým vyznamenáním, Stříbrným hořcem, byli vyznamenání dlouholetí vedoucí Milan Zelenka (TOM Výrové, Postoloprty), Jarmila Hanáková-Saxana (TOM Kamzík, Boršice), Zdenka Formánková (TOM Robinsoni, Poděbrady), Jana Šťastná (TOM Racek, Brno), Václava Hušková (TOM Pěšinky a Ostříži, Hradec Králové). Oceněný byl také hronovský oddíl Lotrů za spolupráci s hendikepovanými.

ocenění Stříbrný hořec-Zdenka

Tento sněm čekala volba nového předsednictva Asociace TOM. Do funkce byli zvoleni dosavadní členové (Tomáš Novotný ve funkci předsedy, Tomáš Hurt jako místopředseda), nově Stanislav Prais z TOM Sirius, Ostrava, který je zároveň šéfem Rady vzdělávání našeho spolku. Staronová bude i revizní komise, kterou doplní nově Petr Balcer. Tomáš Hurt s Ondřejem Šejtkou promluvili o novinkách a změnách, které se týkají elektronické evidence, možnosti účtování v programu ESO, o volání v asociační síti a dalších provozních záležitostech.
V odpolední části sněmu se představili tanečním vystoupením přátelé ze stacionáře Cesta Náchod, kteří se během roku plaví po vodě s hronovskými tomíky. Odpolední hlasování se týkalo změn stanov spolku. Členství tomíků v KČT je od roku 2017 nepovinné, bylo proto i v tomto duchu odsouhlaseno vypuštění odpovídajícího článku ze stanov. Další změnou bude prodloužení intervalu mezi sněmy, a to na 3 a 2 roky. Tudíž i volební období vedení a revizní komise se prodlužuje na pět let.
Prezentace a pozvánka na Letní táborové školy od Iva Skočka a Zdeňka Šmídy i letos vzbudila zájem a doufejme, že zajistila obsazení obou letních termínů. Stanislav Prais informoval o činnosti Výchovné rady a představil všechny akce a kurzy, které pro tomíky organizují. Tomáš Fúsek promítl záběry ze všech úrovní turistických závodů. Kromě filmové premiéry tento sněm představil i novu Velkou knihu o tomících. Opravdu velká kniha byla pokřtěna jejími autory-Tomášem Novotným, Zuzanou Antošovou, Lukášem Huškem, Kamilem Podroužkem a Janem Havelkou.

Velká kniha o tomících

Dále na pódiu představovaly svoji činnost oddíly, které se věnují nemocným dětem (TOM Klíček), táboří s kamarády z ukrajinského Čechohradu (TOM Tuři, Olomouc) anebo například slaví oddílové výročí (TOM Kamínek z Chropyně).

Sněm zakončila v neděli příjemná procházka po zasněženém Hronově.

Celému ústředí a hronovským Lotrům patří za organizaci sněmu velké díky.

Anežka Klabanová, TOM Robinsoni, Poděbrady

plénum tomíků
 
Anežka, 20. 2. 2017, 44 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Kalendář akcí

duben 2024
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Nové galerie

22. 4.: Pomoc krajině na Huslíku přejít na galerii

Náhodné fotky

Vzhůru do Ameriky

rumunsko II (Výprava do země hraběte Drákuly (Rumunsko))

Vláďa (Obrázky v mapách a výsledky hry "Jména domů")

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 603