TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Akce a výlety

Byli jsme v Sázavě i u Sázavy

U základů kostela

V sobotu 15.10. nás šestnáct statečných vyrazilo vlakem přes Kolín a Ledečko do krásného, historického městečka Sázava na řece Sázavě, abychom objevovali nejen bohatou historii Sázavského kláštera, ale i šikovnost sklářských mistrů z nedaleké Huti František

V rámci speciální "prohlídky s archeologem" jsem viděli nejen zahradu a běžně přístupné prostory kláštera, ale také jeho sklepy! Zaujala nás historie budovy a hlavně jeho postupné úpravy, bourání a velkolepé přestavby. Na věži kláštera jsem hledali (a většina z nás také našla) tři hvězdičky a něco jsme si přáli. Uvidíme, jestli se nám to vyplní :-)

na stromě

Užili jsme si také krásnou přírodu podél řeky, mnozí statečně chodili kolem jezu nebo vylezli na starou vrbu (a pak nevěděli, jak slézt dolů bez pomoci...).

Nejvíce nás ale nadchla takzvaná "Noemova archa" v nádherně opravené sklářské huti František. V cenné sbírce sklářských uměleckých děl, jejichž autoři pocházejí z různých koutů světa, si každý našel svého favorita. Citlivě opravený, moderní prostor sklárny na nás udělal velký dojem, stejně tak vyprávění o technikách výroby a zdobení skla.

u Sázavy

Děkuji všem dětem, které na prohlídkách nerušili ostatní a se zájmem se ptaly našich průvodkyň. Myslím, že jeden z posledních, na počasí pěkných podzimních víkendů v tomto roce, se vydařil :-) Příště méně kultury a více turistiky ;-)

Naši cestu zachycuje Vítkovo video.

Lucka Míčová, 19. 10. 2016 (upraveno), 76 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

Jsou zobrazeny všechny komentáře.

přečtenýAlena 19. 10. 2016, 21:10

Článek je napsaný moc hezky, fotky vždy potěší a video je příjemný bonus, děkujeme!

přečtenýjana "necasova" kuhnova 19. 10. 2016, 19:33

Moc hezký článek,pěkné fotky a super video.!! Byl to krásný výlet!!

Novinky

Kalendář akcí

duben 2024
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Nové galerie

22. 4.: Pomoc krajině na Huslíku přejít na galerii

Nové fotky

Tábor 2024

Náhodné fotky

Robinsoniáda leták (Robinsoniáda)

skupinové broušení okna (Světluškování a brigádničení)

Tak komu? (Psí kroužky)

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 574