TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Akce a výlety

Techmánie Plzeň 16.března'13... aneb setkání s holandským vlasovým stylistou Van der Graaffem

Jaro nám přináší spoustu radostí. Na loukách se objevují první kvítky sněženek a bledulí, z bledulí sedících celou zimu u počítačů se pomalu opět stávají lidé, kteří jdou na chvilku do přírody, a v mladších i starších ročnících robinsonů se objevuje zájem o vědu a techniku.
Proto jsme neváhali a jeden z prvních slunečných dnů jsme strávili skoro celý ve vlaku cestou do Plzně na Techmánii.

Cesta to nebyla špatná. Komunikace mezi dvěma kupé byla zajištěna vysokorychlostní dvoulinkou Máťa-Štófa, takže jsme po celou cestu byli v obraze více, než kdybychom sledovali zpravodajství televize Nova. Bohužel i v našem případě se jednalo o značně bulvární kanál.
Když jsme se pak po třech hodinách zjevili v Plzni na nádraží, vypravili jsme se do areálu Škodovky vstříc poznání. A tady nevím, jak dál vyprávět náš příběh. Naše poděbradská skupinka byla tvořena z větší části světa znalými techniky, z té menší zvídavými dětmi. Nicméně hned po té, co se povedlo šatnářce vysvětlit, že do klece nechceme nacpat ty malé neposedy, ale naše batohy, obě skupiny se navlas stejně rozutekly po rozlehlé hale tak, že jsem v jednu chvíli neviděl víc než dva robinsony naráz. Každý si tu našel své. Někdo si hrál s optikou, další obdivoval vláčky, jiné fascinovaly důkazy indukce. Bez povšimnutí nezůstal ani budhistický koutek, kde se za meditačního mručení "ohmmmmmmmmm" setkávali příznivci Ohmova zákona.
Poprvé se podařilo sehnat celou naši tlupu dohromady, když se chystalo umělecké vystoupení vlasového stylisty holandského původu Van der Graaffa. Jeho show byla natolik divoká, že se vlasy hrůzou nepostavily jen těm nejotrlejším z nás - tedy Honzovi, Pavlovi a mne. Druhou velkou atrakcí, která nás dala dohromady, byl místní bufet. A jen málokdo se odsud dostal bez poskvny... kečupem. No a třetí kout, který nejvíce zaujal naši robinsonní výpravu, byl věnován špionáži. Již od dob našeho mafiánského tábora sledujeme znepokojivé balancování některých členů na hraně zločinu a v tento den se nám to jenom potvrdilo, když jistá nejmenovaná odbojná skupinka sledovala své vedoucí kamerovým systémem.
Doufejme, že úplatky v podobě gumových medvídků doputovaly na svá místa, a že nad naším oddílem se nebude vznášet zatuchlý mráček vydírání.

Fotostory

 
Michal, 24. 3. 2013, 382 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Kalendář akcí

květen 2024
PoÚtStČtSoNe
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Náhodné fotky

helenka (Hra "Jména domů")

Vendy, Tomča a Terezka jako hodné čarodějnice. (Víme to první!)

Petr a déšť (Louže a jezera)

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 660