Jsme zhruba v polovině výstupu na nejvyšší horu Země a proto jsme trochu zvolnili tempo a utábořili se. Je potřeba se na druhou část výstupu řádně připravit... a především najíst. Ono se jídlo totiž hodně podceňuje, ale my, zkušení horalové, víme, že pořádně se najíst je zatraceně příjemný pocit.
Správná strava, která zajistí horolezcům dostatek síly a energie pro výstup až na vrchol, musí být bohatá na vitamíny, minerály, proteiny a gumové medvídky abyste měli sílu jako medvěd a vytáhli si nahoru své batohy sami. Ale ze všeho nejvíce musí být pestrá! A to se zajistí tak, že otevřeme kuchařskou knihu mezi laickou veřejností známější pod titulem "Pejsek a kočička vaří dort" a podle návodu nasypeme do hrnce vše dobré, co nás napadne. Pestrosti výsledného menu docílíme tak, že použijeme suroviny začínající na každičké písmeno z abecedy, tedy 34 ingrediencí.
Na základě hodnocení na jídle závislé poroty jsme došli k závěru, že největší ambice být dobrým kuchařem má Magda s Máťou... Proto to budou právě oni, kdo se postará o chod kuchyně na příštím táboře. Děkujeme!
Fotostory