TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Akce a výlety

Pozdrav ze severu

Ahoj Robinsoni, malí, velcí,
jak se vám daří? Prý už do Poděbrad přichází jaro. Já jaro zažiju tady na severu, konkrétně ve Finsku. Budu tady teď 3 měsíce okoukávat, jak se dělá fyzioterapie jinde. Ale nebojte se, budu vás tady špehovat a čekat až sem vyvěsíte zlatý diplom z Cimrmana.

Tak, kde teda jsem, když nejsem na schůzkách v klubovně? Bydlím ve městečku na východě Finska, to je skoro u hranic s Ruskem. Jmenuje se to Savonlinna. Opravdu je Finsko země tisíce jezer. Přísahám. Do školy chodím přes tři a půl mostu, do obchodu je to jenom přes dva mosty a k poštovní schránce přes most jeden.

zamrzlé jezero v Savonlinně

Tady leží Savonlinna

Je tady určitě více sněhu a ledu než v Čechách, ale už to taky taje a očekáváme tu jaro. Zjišťuju, jak moc je důležité se učit cizím jazykům... ne jenom v knížkách, ale naučit se nebát mluvit. Finština je ale pro mě zatím velkým oříškem. Například tohle mám psáno v knihách-keskivartaloharjoitteissa. Že by růžový slon? Ne, ten se řekne takhle-vaaleanpunainen norsu. No tak asi takhle.
Když jsem sem letěla, zastavila jsem se na víkend v Riihimäki, kde bydlí Róza s Oskarem. Ukázali mi jejich město, školu, knihovnu, bazén, kde trénují. Vzali mě na výlet do Haameenlinny a bylo to krásné přivítání ve Finsku. Díky. Taky jsem zjistila, že už mají vymyšlené kostýmy na tábor a Oskar dokonce načítá literaturu.

Róza s Oskarem

Zdravím vás, mějte se dobře, ať Cimrman v České Lípě dopadne dobře, pilně cvičte a v létě se uvidíme.

Jo a kdybyste chtěli vidět více obrázků, tak jsou tady jsou obecně z Finska a tady jsou přímo ze Savonlinny

Taky tady občas zasněží
 
podvečer v Savonlinně
 
Anežka, 7. 3. 2015 (upraveno), 89 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

Jsou zobrazeny všechny komentáře.

přečtenýAnežka 22. 3. 2015, 19:40

Zatím mám zkušenosti jen s ledovou sprchou po sauně a myslim, že na mě neměla terapeutický efekt. Trošku se mi spíš zastavilo srdíčko.

přečtenýMichal 19. 3. 2015, 20:24

A přikládají fyzioterapeuti v tomhle ledovém království raději horké či ledové obklady? :-))

přečtenýMichal 7. 3. 2015, 22:53

Páni, to je tak krásný, když je někde sníh déle než dvě hodiny, jezera čistší nežli průměrné rybníky a mosty... no tak nějak mostovatější... a podvečer v Savonlinně je úplně dokonalej.
Ale přiznej pravdu... nemáš nepříjemný pocit takhle při pátku večer, že bys měla být někde jinde? Obklopena dětmi s bolístkami a rozdávat jim radost a naději? :-))

Novinky

Kalendář akcí

duben 2024
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Nové galerie

22. 4.: Pomoc krajině na Huslíku přejít na galerii

Náhodné fotky

Najdeš? (Uvážeš? Znáš?? Určíš???)

z lanovky (Výlet do ZOO)

Své klíče si už poznám

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 588