TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni TOM Robinsoni

Akce a výlety

Prachovky!

Zima? Vítr? Nevadí. Vydali jsme se do světa a rovnou k Jičínu na Rumcajsovu stezku.

Ráno jsme se sešli v brzkých hodinách, rozloučili se s tatínkama a maminkama a nasedli na vlak směr Mladějov u Jičína. Klasicky svačinky od rodičů už jsme za Nymburkem neměli a cesta před námi byla ještě na dlouho. Nakonec jsme dorazili a hned nás krásně ofoukl větřík, který nám celý den komplikoval cestu.

Prošli jsme Mladějov, opustili civilizaci a začali kráčet směr Prachovské skály. Po prvním kilometru stoupání už na mě vrhali vraždící pohledy kam že to jdeme a proč je to do kopce?

První zastávkou byla zřícenina hradu Pařez, která nám nabídla průchody skálou, malé jeskynní pokojíčky a nádherný výhled na přilehlý rybník, na kterém plavaly kachny. Rozhodli jsme se chvíli zde počkat a využít čas pro zaplnění bříšek svačinkami.

Následovala nudnější cesta lesem, zato ale s lákavým cílem. Došli jsme k soše Pelíška, která na sobě měla duchy hor, Pelíška a řadu zvířátek, od berušky až po ještěra. Ale samozřejmě některé více interestovala lavička a odpočinek na ní.

U Pelíška

Netrvalo dlouho než jsme dorazili ke vstupu do Prachovských skal a začátek nejzábavnější části výletu, pro někoho to ale znamenalo peklo, kde člověk musí neustále chodit do schodů. Prachovky jsme viděli z několika úhlů, které nám nabídly různé vyhlídky, jako např. Pechova vyhlídka, vyhlídka u Českého ráje nebo vyhlídka Míru. Každá měla něco do sebe a my jsme si užívali spoustu výhledů. Také po mnoha hádkách jsme se dobrali k tomu že vidíme Ještěd (Vláďa měl pravdu od samého začátku s tímto tvrzením). Ve skalách nás čekalo ale ještě mnoho zajímavých věcí, jako třeba nejužší průchod mezi skalami - Myší díra s 40cm průlezem nebo nejdelší skalní průchod měřící necelých 200m.

Společné foto na vrcholku

Když jsme se nabažili výhledů a Prachovek tak jsme pokračovali směrem Jičín až jsme došli k Rumcajsově jeskyni, kde na posteli byl had!...

...ale také na náš přišel hlad, ale nebojte, hada jsme nesnědli. Uvařili jsme si kuskus se zeleninou, sýrem a nejoblíbenější ingrediencí koření sedmi bylin.

Po jídle už to šlapalo samo a vlastně už není o ničem moc vyprávět, naše cesta za dobrodružstím pomalu končila s přibližujícím se Jičínem a my se mohli už konečně těšit až uvidíme rodiče, kteří nás vemou do tepla domovů.

Veškeré foto najdete zde

Vojta Hron, 24. 2. 2022 (upraveno), 5 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Kalendář akcí

květen 2024
PoÚtStČtSoNe
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
Zvětšit

TOM Robinsoni na FB TOM Robinsoni na IG

Nové fotky

Společný den v klubovně 4.5.

Společný den v klubovně 4.5.

Společný den v klubovně 4.5.

Společný den v klubovně 4.5.

Společný den v klubovně 4.5.

Náhodné fotky

Přehazka (Trénink na Pleskoty)

bobříci (Úvodní schůzka v září)

Zima po ránu (Vltava 2018)

Podporují nás



 

Počet návštěv: 93 890